piko-plant-socill-consument
Menu

Bedrijf

Over Piko Plant

Het geheim van de mysterieuze en exclusieve Bohemian Orchids ligt aan de Dwarskade in Nootdorp (bij Den Haag), bij de moderne phalaenopsis kwekerij van Piko Plant. Hier telen, selecteren en veredelen we al meer dan vijfendertig jaar met veel liefde, toewijding en vakmanschap de meest exclusieve phalaenopsis variëteiten voor het topsegment. Onze Bohemian Orchids zijn uniek, onderscheidend, exclusief en chique.

Wij laten ons altijd leiden door kwaliteit. Daar staan wij al meer dan vijfendertig jaar voor garant en daar doen wij dus ook geen concessies aan. Voor elke stap in het productieproces kiezen we de beste partners, van leveranciers tot exporteurs. Onze kracht zit in ons vakmanschap, onze passie en ons streven naar perfectie.

LAAT ONS U INSPIREREN!

 

Onze werkwijze

Op onze kwekerij werken we met de modernste technieken en inzichten om de hoogst haalbare plantkwaliteit en een exclusieve collectie te kunnen garanderen. Veel processen zijn geautomatiseerd, maar elke plant wordt ook nog steeds onderzocht door de groene vingers van onze ervaren medewerkers. Daar komt veel vakmanschap bij kijken. Onze orchideeën ontvangen veel liefde en aandacht, zodat ze onze kwekerij in perfecte staat verlaten.

Onze Bohemian Orchids brengen bovendien meer tijd door in onze kwekerij dan gebruikelijk. We geven ze die tijd zodat ze zich rustig kunnen ontwikkelen tot een zware, gezonde en sterke plant waar de consument lang van kan genieten. 

 

Geschiedenis

Piko Plant is een echt familiebedrijf en bestaat al meer dan vijftig jaar aan de Dwarskade in Nootdorp. In 1957 startte Piet de Koning (PiKo) een glastuinbedrijf met komkommers en tomaten. Begin jaren ’70 schakelde de familie Koning over naar de snijbloementeelt. In eerste instantie gerbera’s en daarna cymbidiums, een snij-orchidee.

Daarmee werd de liefde voor de orchidee aangewakkerd. Begin jaren ’80 werden de eerste pot Phalaenopsis gekweekt. In 1989 nam Arno de Koning het stokje van zijn ouders over. Al snel was het bedrijf toe aan uitbreiding en werd het in 1998 en 2004 in 2 fasen nieuwgebouwd. In 2012 vond de voorlopig laatste verbouwing plaats. Dit was de meest ingrijpende operatie en leverde uiteindelijk een verdubbeling van het teeltoppervlak op. Het bedrijf is nu 44.000 m2 groot, inclusief een tweede teeltlaag van 3.500 m2.

De liefde voor de prachtige phalaenopsis leidde in 2018 tot de oprichting van Piko Breeding, de veredelingstak van Piko Plant. Inmiddels worden de unieke rassen van Piko Breeding al in vele landen gewaardeerd om hun buitengewone kwaliteit en bijzondere eigenschappen.

 

Certificaten

Kwaliteit staat bij Piko Plant voorop. Om dit te borgen beschikken wij over de volgende certificaten: MPS GAP, MPS SQ, ETI en Productproof. Deze worden elk jaar opnieuw getoetst en biedt de zekerheid dat we voldoen aan de strengste eisen op het gebied kwaliteitszorg, traceerbaarheid, milieu, arbeidsomstandigheden, veiligheid en hygiëne.

 Certificaat

Vacatures

Heeft u interesse in een baan bij Piko Plant? Bekijk dan hier onze mogelijke vacatures.

BEKIJK ONZE VACATURES

Promotiemateriaal

Bekijk hier het aansprekende promotiemateriaal, waarmee de kracht, uitstraling en schoonheid van de Bohemian Orchids extra wordt benadrukt.

BEKIJK HET PROMOTIEMATERIAAL

piko plant bedrijf