piko-plant-social-konsument
Menu

Företag

Om piko plant

Hemligheten bakom de mystiska och exklusiva Bohemian-orkidéerna ligger gömd i Dwarskade i staden Nootdorp (nära Haag i Nederländerna). Här ligger den moderna handelsträdgården för phalaenopsis som drivs av Piko Plant. Under mer än 35 år har vi använt vår passion och expertis för odling, urval och förädling av de mest de mest exklusiva sorterna av phalaenopsis för det högre marknadssegmentet. Våra Bohemian-orkidéer är unika, karakteristiska, exklusiva och eleganta.

Vårt arbete drivs av kvalitet. Vårt åtagande vad gäller kvalitet har varit vårt varumärke under mer än 35 år och det är en aspekt som vi aldrig kommer att tumma på. Vi väljer ut de bästa partnerna för varje steg av produktionsprocessen, från leverantörer till exportörer. Vår styrka är vår yrkesskicklighet, vår passion och vår strävan att alltid uppnå ren och skär perfektion.

LÅT OSS INSPIRERA DIG!

 

Så här arbetar vi

Vi tillämpar de senaste teknikerna och insikterna på vår handelsträdgård för att se till att plantorna är av högsta möjliga kvalitet samt att vi kan tillhandahålla ett exklusivt utbud. Många av processerna är automatiserade men våra experternas många erfarna ”gröna fingrar” undersöker fortfarande varje planta, en för en. Detta kräver en enorm yrkesskicklighet och stora kunskaper. Våra orkidéer behandlas med kärlek och omsorg. Det är därför som de är i ett perfekt tillstånd när de lämnar handelsträdgården.

Dessutom så stannar våra Bohemian-orkidéer längre än normalt på handelsträdgården. Vi låter plantorna få denna extra andningspaus för att de ska få tid på sig att utvecklas till livskraftiga, robusta och hälsosamma blommor som konsumenterna kan njuta av under lång tid.

 

Vår historia

Piko Plant är ett riktigt familjeföretag med en historia som börjar för över 50 år sedan på vår anläggningen i Dwarskade i staden Nootdorp i Nederländerna. År 1957 startade Piet de Koning (PiKo) en handelsträdgård där han odlade gurka och tomat. I början av 1970-talet så ställde Koning-familjen om verksamheten till att börja odla snittblommor. Till en början odlade man Gerbera och därefter plantor ur Cymbidiumsläktet: en orkidé som passar bra som snittblomma.

Detta tände den gnista som senare skulle väcka en brinnande passion för orkidéer. I början av 1980-talet så odlade vi den första krukan med phalaenopsis. År 1989 tog Arno de Koning över förvaltningen av företaget från sina föräldrar. Handelsträdgården växte snabbt ur sina kläder och det blev nödvändigt att bygga ut. Ett expansionsprojekt genomfördes i två faser under 1998 och 2004. Den sista konstruktionsfasen, för tillfället, avslutades 2012. Detta var den mest radikala omvandlingen av anläggningen och den nästan fördubblade handelsträdgårdens yta. Handelsträdgården upptar nu en yta av 44 000 m2, inklusive en andra odlingsnivå på 3 500 m2.

Under 2018 så ledde vår kärlek till phalaenopsis-orkidéerna till att vi grundade Piko Breeding, en division av Piko Plant som enbart arbetar med förädling av blommor. De unika varianter som tagits fram av Piko Breeding röner nu uppskattning och värderas högt i många länder för deras enastående kvalitet och karakteristiska egenskaper.

 

Certifiering

Kvalitet är högsta kvalitet på Piko Plant. För att garantera högsta kvalitet, har vi erhållit följande certifieringar: MPS GAP, MPS SQ, ETI och Productproof. Revisioner genomförs årligen för att se till att standarderna efterlevs. Detta är en garanti för att vi uppfyller de allra strängaste kraven vad gäller kvalitetssäkring, spårbarhet, miljöskydd, arbetsmiljö, säkerhet och hygien.

 Certificaat

Reklammaterial

Kolla in vårt tilltalande reklammaterial som lägger tonvikten på Bohemian Orchids styrka, utseende och skönhet.

SE REKLAMMATERIAL

piko plant bedrijf